Vacatures

 

Voor onze vestiging te Hasselt zijn wij op dit moment op zoek naar een:

Accountant met 8 tot 12 jaar beroepservaring

Assistent Accountant met 5 tot 7 jaar beroepservaring

Assistent Accountant met 2 tot 4 jaar beroepservaring

 

Wij zijn steeds op zoek naar gedreven medewerkers met een goede basiskennis en teamgeest. Indien u interesse heeft om met ons een gesprek aan te gaan, neem gerust contact op met ons via c.vandijck@foederer.be.
 

Nieuws

Als u een geschil heeft met de fiscus, kan u een bezwaar indienen. Maar u kan ook op een andere manier proberen het conflict op te lossen. U kan bijvoorbeeld de fiscale bemiddelingsdienst inschakelen. Deze dienst krijgt meer mogelijkheden om burger en fiscus met elkaar te verzoenen.

Bij de aankoop van een woning betaalt u registratiebelasting. In Vlaanderen bedraagt die 10 %. Voor woningen met een kadastraal inkomen lager dan 745 euro wordt het tarief verlaagd tot 5 %. Dat is bekend als het ‘klein beschrijf’. Dit onderscheid zal binnenkort verdwijnen, dat heeft de Vlaamse regering aangekondigd.

Ondernemingen die onvoldoende voorafbetalingen doen, worden daarvoor bestraft. Ze moeten een belastingvermeerdering betalen. Vanaf dit jaar, wil de regering voorafbetalen nog meer aanmoedigen. Het vermeerderingspercentage bedraagt vanaf nu in de vennootschapsbelasting minstens 6,75 %.