Jurist - fiscalist

Functie: Je geeft cliënten en collega's van de accountancy-afdeling advies over juridische issues waarmee ondernemers geconfronteerd worden (ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, huur en andere contracten, arbeidsovereenkomsten,...). Daarnaast word je betrokken bij fiscale materies en adviezen in de vennootschapsbelasting en je zoekt naar oplossingen voor diverse fiscale problematieken. Je bent eveneens bereid je te verdiepen in estate- en successieplanninge. Naarmate je kennis en ervaring voer je de opdrachten als jurist/fiscalist meer en meer zelfstandig uit.

Profiel: Je bent master in de rechten en je kan eventueel terugblikken op een eerste relevante werkervaring. Een juridische achtergrond - met voornamelijk interesse in het vennootschapsrecht en ondernemingsrecht - is noodzakelijk. Indien je praktijkervaring met betrekking tot fiscaliteit kan voorleggen, is dat zeker een pluspunt. Je bent een uitgesproken  teamspeler en je vindt een gezond evenwicht tussen autonomie en samenwerking.

Aanbod: In ruil voor jouw kennis en ervaring krijg je de kans om te werken in een stabiele en groeiende onderneming in eigen regio. Je wordt aangemoedigd om je verantwoordelijkheid op te nemen en door te groeien naar een autonome functie. Je kan rekenen op een marktconform salarispakket (o.a. bedrijfswagen,...) in verhouding tot je competenties en ervaring.

Terug

Nieuws

De "Bijkluswet" maakt onbelast bijverdienen mogelijk. Dat kan voor werknemers die minstens 4/5 werken, voor zelfstandigen in hoofdberoep en voor gepensioneerden. Zolang de inkomsten binnen een vastgelegde limiet blijven, zijn er geen bijdragen of belastingen verschuldigd. Sinds 15 juli 2018 moeten de klussen worden aangegeven via de onlinedienst Bijklussen. De werking in een notendop.

Sinds 1 november 2018 maken we geen onderscheid meer tussen handelsvennootschappen en burgerlijke vennootschappen. Voortaan spreken we enkel over vennootschappen. Beoefenaars van vrije beroepen die een vennootschap oprichtten, kozen traditioneel voor een burgerlijke vennootschap. Dit burgerlijk karakter van de vennootschap staat vermeld in haar statuten. Moeten de burgerlijke vennootschappen hun statuten nu aanpassen?

Aan de vooravond van het nieuwe jaar, staan we even stil bij de verdere uitwerking van de taxshift en de hervorming van de vennootschapsbelasting.