Jurist - fiscalist

Functie: Je geeft cliënten en collega's van de accountancy-afdeling advies over juridische issues waarmee ondernemers geconfronteerd worden (ondernemingsrecht, vennootschapsrecht, huur en andere contracten, arbeidsovereenkomsten,...). Daarnaast word je betrokken bij fiscale materies en adviezen in de vennootschapsbelasting en je zoekt naar oplossingen voor diverse fiscale problematieken. Je bent eveneens bereid je te verdiepen in estate- en successieplanninge. Naarmate je kennis en ervaring voer je de opdrachten als jurist/fiscalist meer en meer zelfstandig uit.

Profiel: Je bent master in de rechten en je kan eventueel terugblikken op een eerste relevante werkervaring. Een juridische achtergrond - met voornamelijk interesse in het vennootschapsrecht en ondernemingsrecht - is noodzakelijk. Indien je praktijkervaring met betrekking tot fiscaliteit kan voorleggen, is dat zeker een pluspunt. Je bent een uitgesproken  teamspeler en je vindt een gezond evenwicht tussen autonomie en samenwerking.

Aanbod: In ruil voor jouw kennis en ervaring krijg je de kans om te werken in een stabiele en groeiende onderneming in eigen regio. Je wordt aangemoedigd om je verantwoordelijkheid op te nemen en door te groeien naar een autonome functie. Je kan rekenen op een marktconform salarispakket (o.a. bedrijfswagen,...) in verhouding tot je competenties en ervaring.

Terug

Nieuws

De btw-aftrek voor voertuigen is een bijzonder ingewikkeld verhaal. Voor personenvoertuigen kan die aftrek in principe nooit groter zijn dan 50%. Maar als het voertuig ook voor privédoeleinden wordt gebruikt, kan de aftrekbeperking groter zijn. De administratie maakt het u tijdens de coronacrisis iets gemakkelijker om het één en ander aan te tonen.

De belastingadministratie heeft eind februari via een circulaire haar standpunt bekendgemaakt over de fiscale gevolgen van thuiswerk. De aanleiding is de COVID-19-crisis, maar het nieuwe standpunt staat verder los van de pandemie: ze geldt voor alle situaties van thuiswerk sinds 1 maart 2021.

Na twee Europese veroordelingen heeft België het belastingstelsel voor buitenlandse onroerende goederen aangepast. U krijgt tot eind 2021 om via een bijzondere aangifte de waarde van het inkomen van die buitenlandse onroerende goederen te bepalen. Daarna moet u er – misschien – belastingen op betalen.